Idag bor jag tillsammans med sex hundar på Stenlyans kennel. Jag arbetar dagtid som leg. arbetsterapeut. Mitt stora fritidsintresse är hundar.

Den 30 augusti 2001 kom jag och mina hundar till rätta i ett litet hus i min hemby. Här hittade vi en del av paradiset. Hundarna kan inte annat är stormtrivas med egen "privat pool" och skogen runt knuten.

Hundintresset har funnits så länge som jag kan minnas. Från att som liten ha följt med på hardrev och halvt frusit fötterna av sig till att ha gått berg upp och ner för att hitta älg. Första hunden kom till oss när jag var 12 år. Det var en blandrashund som hette Ida. En hund med mycket stabilt psyke och en jaktlust som måste gå till historien. Hon jagade älg men kunde även i sin  ungdom skälla annat om det inte fanns älg att tillgå. I jaktlaget gick hon under smeknamnet "Raketen". Hon hann få en del älgar på sitt samvete. Ida var även en utmärkt eftersökshund vilket lade grund till mitt intresse för viltspår. Apportering däremot var inget som hon ville befatta sig med.

Pappa och Ida efter en lyckad jakt. Ida var en blandning mellan jämthund, stövare och labrador. En härlig jakthund med en mentalitet som etologerna skulle prisat.

Ida blev den hund som kom att fostra min första golden Angelina "Mia". Med Mia hade jag förmånen att vara med redan från start. En kompis till mig födde upp en kull efter NORD INT UCH Cracksavon Crackerjack undan sin tik Solstrimmans L-ina. Lina hade jag följt sedan hon var valp både på utställning och jaktträningar så det föll sig naturligt att jag tog en valp efter henne.

Mias första och enda kull så dagens ljus 1997. Stenlyans Sagoprinsessa "Jaffa" stannade hemma. En riktig arbetsmaskin som med stor glädje deltog i allt som erbjöds alltid i full galopp. Från hennes sista kull behöll jag Stenlyans Dansa Med Mig "Sanna", en tik som har fått sin mammas stora arbetsglädje. Jaffa har nedärvt sin fina inställning till arbete och därtill har hennes avkommor fått mycket tilltalande exteriör fast hon själv hade en del att önska på den fronten.
Sanna har nu en dotter hemma efter Solstrimmans Zkyhigh, Stenlyans Dance Under The Zky "Kajsa" som är ett nytt kapitel ............

Min andra golden i ordningen kom till mig lite av en slump. Jag hade pratat med  Katrina Bäckström Solstrimmans kennel om att jag var intresserad av en valp efter INT N SUCH Akvarellens Arctic Lady, men hon hade allt tingat. Hur det nu var så fick hon ett återbud på en tikvalp och när Katrina ringde och erbjöd henne var saken klar. Några dagar efter hämtade jag hem Solstrimman Ålmajlavin "Lova". Hon kom att få titulera sig internationell, finsk och svensk utställnings champion och svensk viltspår champion.

Från Lovas första kull behöll jag NORD UCH Stenlyans Sweet Love "Kickan" en rejät tik med ett ben i varje hörn. Han fick från jaktprov med sig en ett från nybörjarklass.

Från Lovas andra kull behöll jag SU(u)CH SVCH Stenlyans A Breeze Of Love "Loppan" en flott formelett tik vilket också kom att bli hennes öde. Vid 1 1/2 år ålder skadade hon ryggen så allvarligt att detta kom att ge henne besvär under resten av hennes jordeliv. Detta hindrade dock inte oss från att starta på prov och få med en etta i nybörjarklass. Vid fem år kom hon att skada sin tass så allvarligt att hon fick avlivas direkt.

Från Kickan första kull stannade SU(u)CH Stenlyans Sweet As Honey "Semlan" hemma. En mysig tik med stor vattenpassion.
Från Semlans andra kull efter Solstrimman Zkyhigh stannade Stenlyans A Miracle From Zky "Saga" hemma. Hon har hunnit med ett cert, BIR, samt blivit godkänd anlagsklass i viltspår. Vi jobbar också med jaktbiten. Saga har haft en kull och hemma har vi Stenlyans Golden Beauty som i skrivande stund är 7 månader och ett oskrivet blad.

September 2006 hämtade jag hem Solstrimmans Zkyhigh "Zky". En härlig kille som formligen avgudar sin matte. Zky har haft två kullar på kenneln. Jag är mycket nöjd med hans avkommor som har visat upp härlig mentalitet, storlek och trevlig inställning till arbete.

 Min första valpkull hade jag 1997 och till idag har det hunnit bli 12 kullar.

Mitt mål är att föda upp en golden retriever som är trevlig, sund, arbetsglad och vacker, till nytta och nöje för sin ägare.

Till sist skulle jag vilja tacka Katrina Bäckström för alla kloka råd, min pappa som ställer upp i vått och torrt och alla släkt och vänner som hjälpt mig med hundarna under dessa år.

Idag har jag också förmånen att äga en jämthunds tik Zita. En supertrevlig hund som fått mig att äntligen slutföra min jägarexamen och därmed ta mig ut i skogen med bössan på ryggen. Zita lever verkligen upp till den bilden jag har av rasen sedan jag var barn. Två ungkarlsbröder som bodde i byn hade denna super trevliga och härliga jämthunds hane "Fix" som jag formligen avgudade. Man kan väl säga att cirkeln är sluten på den fronten....